Πρόγραμμα 2004


Για να πάρετε μέρος στα BREVETS πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής.
Αν είστε μέλος σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή στην ΠΕΠΑ και η αθλητική σας ταυτότητα είναι ανανεωμένη για το 2004, μία φωτοτυπία της.
Αν όχι τότε μία βεβαίωση γιατρού, ότι είστε ικανός να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες μεγάλης διαρκείας.
Αν είστε κάτω των 18 ετών, μία υπεύθυνη δήλωση γονέα θεωρημένη από την Αστυνομία.
Το κόστος συμμετοχής είναι 15,00 ΕΥΡΩ για κάθε BREVET.
Οι τελευταίες ημερομηνίες δηλώσεις συμμετοχής είναι:
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ 220km έως 8 Μαρτίου
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡ.ΠΛΑΤΑΝΟΥ-ΑΘΗΝΑ 300km έως 19 Απριλίου
ΑΘΗΝΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΘΗΝΑ 200km έως 6 Σεπτέμβρη

Τις ημερομηνίες αυτές οι δηλώσεις θα γίνονται στα γραφεία της Π.Ε.ΕΠ.Α. 28ης Οκτωβρίου 26 στο Μαρούσι από τις 8:00 έως 11:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
Μισαήλ Μισαηλίδης: 2107661425 και Χάρης Πλέγας: 2103211190

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 2003 ήταν η χρονιά που έγινα για πρώτη φορά τα BREVETS στη χώρα μας. Η ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών) η μόνη λέσχη στην Ελλάδα που είχε στο πρόγραμμά της έναν υπερ-μαραθώνιο αγώνα την γνωστή και αγαπητή σε όλους μας Σπαρτακιάδα αγκάλιασε και υποστήριξε τον θεσμό που συγκέντρωσε συνολικά 185 συμμετέχοντες σε 4 διαδρομές 200, 300, 400 και 600 χλμ. Στον οδικό άξονα Αθήνας � Ολυμπίας.
Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος γνωστοί αθλητές αλλά και απλοί χομπίστες και λάτρεις της ποδηλασίας και των μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που δίνουν τα BREVETS να κινηθείς από τη αρχή της διαδρομής αυτόνομα με τον δικό σου ρυθμό, χωρίς τους περιορισμούς που έχει ένας κλασσικός αγώνας δρόμου ποδηλασίας.
Η επιτυχία των αγώνων και η αποδοχή τους από τον χώρο της ποδηλασίας μας οδήγησε στην προετοιμασία και προκύρυξη 3 διαδρομών για το 2004 με την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια της ΠΕΠΑ που θα μετρήσουν και στην παγκόσμια κατάταξη της χώρας μας στο θεσμό των RANDONNEURS MONDIAUX.
Ελπίζουμε και φέτος ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι ανάλογος των προσδοκιών μας για τη καθιέρωση και στην πανέμορφη Ελλάδα μας, ποδηλατικών διαδρομών μεγάλων αποστάσεων γνωστών διεθνώς ως BREVETS.

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΡΕΣΤΗ - ΠΑΡΙΣΙ 2003
ΚΑΙ ΟΙ 11 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!
Στις 18 με 22 Αυγούστου διεξήχθη στη Γαλλία ο 15ος υπερ-μαραθώνιος αγώνας απόστασης 1.200 χλμ. Από το Παρίσι στις ακτές του Ατλαντικού, στο Λιμάνι της Βρέστης και επιστροφή στο Παρίσι, από τους δρόμους της πανέμορφης Γαλλικής Επαρχίας με ανώτερο χρονικό όριο τις 90 ώρες.
Ο αγώνας διεξάγεται κάθε 4 χρόνια από το 1892 και θεωρείτε ο παλαιότερος και σημαντικότερος μαραθώνιος αγώνας ποδηλασίας. Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη που στις 4.000 περίπου συμμετοχές από όλο τον κόσμο προστέθηκαν και αυτές 11 Ελλήνων που εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα με τις ευχές της Ελληνικής Ποδηλασίας. Μέσα από τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν τέτοιας μορφής αγώνες 6 Έλληνες γεύτηκαν την χαρά του τερματισμού σε έναν αγώνα μοναδικό όπου συναισθήματα και εικόνες δύσκολα περιγράφονται.
Η επιτυχία των 11 ποδηλατών μας ανοίγει τον δρόμο και για την μελλοντική καθιέρωση της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών στον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό Ρ.Β.Ρ. Καλές διαδρομές και προπονήσεις λοιπόν μέχρι το επόμενο Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι του 2007.ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
H πρόκληση μιας μεγάλης διαδρομής με το αγαπημένο μας ποδήλατο κέντριζε την φαντασία μας από πιτσιρικάδες, τότε που μια απόδραση από τα σύνορα της γειτονιάς μας έξέφραζε την ανάγκη να αποδείξουμε και να απαιτήσουμε από τους μεγαλύτερους την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας. Θυμηθείτε τις καλοκαιρινές κοπάνες των παιδικών μας χρόνων από γειτονιά σε γειτονιά από παραλία σε παραλία. Διαδρομές μακρινές όλο και πιο μακρινές με παρέες παιδικές γεμάτες φωνές γέλια και ανεμελιά.
Μεγαλώνοντας οι περισσότεροι από εμάς συνεχίζουν να αναζητούν στον δρόμο την μοναδική αίσθηση φυγής που χαρίζει μια μακρινή διαδρομή μόνο που η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο έχει πλέον πάρει την θέση του ποδήλατου που στην καλύτερη περίπτωση αραχνιάζει και σκουριάζει σε κάποια αποθήκη στο εξοχικό. Κάποιοι άλλοι όμως συνεχίζουμε να ποδηλατούμε και να αναζητούμε κάπου εκεί με το βλέμμα στη άκρη του δρόμου την παρέα των παιδικών χρόνων που μαζί πιστεύαμε πως ποδηλατώντας θα φτάναμε στην άκρη του κόσμου. Χρόνια τώρα μια λέσχη μας δίνει την δυνατότητα να γινόμαστε κάθε χρόνο μια μεγάλη παρέα και να γευόμαστε την χαρά της ολοκλήρωσης μιας υπερμαραθώνιας προσπάθειας μοναδικής μέχρι πέρυσι, την γνωστή μας Σπαρτακιάδα. Μια διαδρομή που γεννήθηκε πριν 15 χρόνια από την ανάγκη κάποιων μεγάλων παιδιών να γίνουν πάλι εκείνη η παρέα των παιδικών χρόνων και να κατακτήσουν τον δρόμο, την απόσταση, τις πόλεις, τα 254 χλμ. της διαδρομής Αθήνα Σπάρτη.
Ήταν φυσικό λοιπόν η λέσχη που οργανώνει εδώ και 15 χρόνια την μοναδική υπερμαραθώνια διαδρομή στην Ελλάδα να συνειδητοποιήσει και να υποστηρίξει την ανάγκη ύπαρξης και άλλων εναλλακτικών μορφών υπερμαραθώνιων ποδηλατικών διαδρομών. Το 2003 η Ποδηλατική ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την παραίνεση του αξέχαστου Γιάννη Βαρουχά συμπεριέλαβε στο ετήσιο πρόγραμμά της 4 διαδρομές 200-300-400και 600 χλμ. που προηγούμενα είχαν αναγνωριστεί και σαν προκριματικοί από την AUDAX CLUB PARISIEN για τον παλαιότερο υπερμαραθώνιο αγώνα ποδηλασίας και προπομπό του Γύρου Γαλλίας το Παρίσι Βρέστη Παρίσι του 2003. Η συμμετοχές στις διαδρομές αυτές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ξεπερνώντας τις 180 δείχνοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο την δίψα και ανάγκη του κόσμου για παρόμοιες εκδηλώσεις. Μέσα από αυτή την διαδικασία 11 ποδηλάτες είχανε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους συμμετέχοντας τον Αύγουστο του 2003 στην μοναδική γιορτή της ποδηλασίας που γίνεται κάθε 4 χρόνια τον Υπερμαραθώνιο Παρίσι Βρέστη Παρίσι. Για το 2004 η ΠΕΠΑ σε συνεργασία με την Γαλλική λέσχη έχει προκηρύξει 3 διαδρομές που μετράνε στην παγκόσμια βαθμολογία του θεσμού των RANDONNEURS και των χωρών τους. Οι διαδρομές αυτές είναι

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ 200χλμ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
2. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ-ΑΘΗΝΑ 300χλμ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004
3. ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ-ΠΙΣΣΙΑ-ΠΕΡΑΧΩΡΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΑΘΗΝΑ 200χλμ. 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Η συμμετοχή στις διαδρομές αυτές δεν έχουν όριο ηλικίας και οι κανονισμοί είναι αυτοί που ισχύουν στα παγκόσμια ΒREVETS. Λεπτομέρειες για τους κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής για τους υπερμαθώνιους του 2004 στο site της ΠΕΠΑ και στα τηλέφωνα 2107661425 Μισαήλ Μισαηλίδης και 2103211190 Χάρης Πλέγας.

BREVETS-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Το 2004, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΠΕΠΑ θα διοργανώσει BREVETS. Φέτος δεν αποτελούν πρόκριση για κάποιο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός, όπως πέρυσι '' P.B.P. 2003 '', αλλά οι τερματισμοί μετράνε ανά χώρα, σε μια παγκόσμια βαθμολογία συμμετοχών σε BREVETS.

Έχουν σχεδιαστεί 3 διαδρομές:

1. Στις 20 Μαρτίου Αθήνα-Πάτρα (220km)

2. Στις 24 Απριλίου Αθήνα-Παραλία Πλατάνου- Αθήνα (300km) και

3. Στις 11 Σεπτεμβρίου Αθήνα-Περαχώρα-Κόρινθος- Αθήνα (200km)

Οι διαδρομές θα γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς του AUDAX-CLUB-PARISIEN. Ο κάθε ποδηλάτης εφοδιάζεται στην εκκίνηση με μια κάρτα, η οποία αναφέρει τα controls "σημεία ελέγχου" και τα χρονικά όρια που πρέπει να περάσει ο ποδηλάτης από αυτά. Σε κάθε control ο ποδηλάτης σφραγίζει τη κάρτα του και έτσι πιστοποιεί το πέρασμα του,παράλληλα μπορεί να εφοδιαστεί με νερό - φαγητό είτε από τα εκεί καταστήματα είτε από όχημα υποστήριξης. Οι μέσες ταχύτητες που μπορούν να έχουν οι ποδηλάτες, για να ευρίσκονται εντός χρονικών ορίων, είναι από 15km/h έως 30km/h. Έχοντας λοιπόν, το μεγάλο μήκος της διαδρομής και τη μεγάλη διαφορά στη μέση ταχύτητα, παρουσιάζεται το φαινόμενο της μεγάλης διασποράς των ποδηλατών κατά μήκος της διαδρομής. Αυτό κάνει αδύνατη την προστασία των ποδηλατών από οχήματα της οργάνωσης. Έτσι σ΄ αυτού του είδους τις διαδρομές οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να ποδηλατούν το πολύ σε ζεύγη (για να μην ενοχλούν και να μην κινδυνεύουν), φυσικά να πηγαίνουν με χαμηλότερες ταχύτητες από ότι αν η διαδρομή του αγώνα ήταν κλειστή στα άλλα οχήματα και να κάνουν φανερή την παρουσία τους στο δρόμο, το πρωί με έντονων χρωμάτων ρούχα και το βράδυ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με φώτα μπροστά-πίσω και γιλέκο με ανακλαστικές ταινίες.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα των BREVETS σε σχέση με τους άλλους ποδηλατικούς αγώνες είναι η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ του ποδηλάτη, έτσι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παρουσία οχημάτων υποστήριξης των συμμετεχόντων κατά το μήκος της διαδρομής και μόνο από συναθλητές μπορεί να δεχθεί κάποιος βοήθεια. Στα controls μόνο επιτρέπεται η τεχνική βοήθεια και ο ανεφοδιασμός από τα οχήματα υποστήριξης των ποδηλατών. Έτσι λοιπόν στα BREVETS που θα γίνουν στον οδικό άξονα Αθηνών-Πατρών τα οχήματα υποστήριξης θα χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ το νέο οδικό άξονα, θα συναντούν δε μόνο στα controls τους ποδηλάτες, οι οποίοι θα ποδηλατούν ΜΟΝΟ στο παλαιό οδικό άξονα, για ασφάλεια , όπου οι ταχύτητες των οχημάτων είναι χαμηλότερες. Καλό θα είναι να δημιουργούν ομάδες για συντροφιά και αλληλοβοήθεια.

Στα BREVETS μπορούν να συμμετέχουν όλων των επιπέδων ποδηλάτες, από αθλητές υψηλών επιδόσεων (για προετοιμασία με χαλαρό ρυθμό) έως ερασιτέχνες ποδηλάτες που θα ικανοποιηθούν με τη πραγματοποίηση της απόστασης έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς.

Είναι σαν να κάνουμε λοιπόν, προνοητικές μακρινές βόλτες τα Σαββατοκύριακα με τη παρέα μας, μόνο που στα BREVETS πιστοποιούμε την απόσταση που κάνουμε και γνωρίζουμε νέους συμποδηλάτες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο τερματισμός κάθε BREVET να μην είναι το τέλος των βασάνων μας, αλλά η χαρά της ολοκλήρωσης μιας διαδρομής που κάναμε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ πάνω απ' όλα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ είναι παρελθόν, οι συμμετοχές πολλές, ο ήλιος δυνατός, ο άνεμος κόντρα, τα χιλιόμετρα αρκετά, οι χορηγοί πολύτιμη παρουσία, οι εθελοντές πάντα εκεί για όλους τους 93 που τερμάτισαν και βίωσαν την απόσταση πάνω στη σέλα. Η κούραση είναι η σημαντικότερη ανάμνηση, αλλά υπάρχει παράλληλα αυτή η γλυκιά ικανοποίηση, ότι ''το έκανα" .

Επειδή άρχισαν οι πρώτοι να δηλώνουν συμμετοχές, καλό είναι να ξέρουμε μερικά χρήσιμα για το 300άρι . Ξεκινάμε από το Δαφνί στις 08:00, (διανομή καρτών 07:00-07:30) , έχουμε controls στον Ισθμό, Πλάτανο, Ισθμό, και τερματίζουμε στο σημείο εκκίνησης. Αυτή τη φορά ΔΕΝ χρειαζόμαστε αυτοκίνητα συνοδείας για να μας φέρει πίσω. Αν επιθυμούν οι φίλοι να μας συναντήσουν, ας πάνε από την ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ στον Ισθμό ή στο Πλάτανο, και ας αφήσουν την ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ για μας, να κάνουμε τη βόλτα μας με λιγότερα αυτοκίνητα. Για όσους φοβούνται ότι κάτι θα τους συμβεί, υπάρχει η ΣΚΟΥΠΑ των οργανωτών, καλέστε τη να σας μαζέψει. Αν πάλι βαρεθείτε και γυρίσετε πίσω, ενημερώστε μας, να μην σας ψάχνουμε άδικα.

Τώρα που γνωριστήκαμε πιο πολύ, και τα χιλιόμετρα μεγαλώνουν, καλό θα είναι να κάνουμε πιο μεγάλα και συμπαγή γκρουπάκια. Με λίγη πειθαρχία στις αλλαγές, θα τα φάμε εύκολα τα χιλιόμετρα. Φυσικά επειδή τα χιλιόμετρα δεν χορταίνουν, πρέπει να τρώμε κάτι κάθε μία ώρα (όχι μόνο στα controls) και να πίνουμε νερό ή υποτονικά διαλύματα (500ml σχεδόν κάθε ώρα).

Περάστε ένα καλό Πάσχα, και αν επιμένετε για συμμετοχή, δηλώστε μέχρι 19/04/04 στα γνωστά τηλέφωνα. Αν τα χιλιόμετρα σαν πέφτουν πολλά, αλλά σας αρέσουν το ποδήλατο και τα BREVETS μπορείτε να βοηθήσετε στην διοργάνωση, πάρτε τηλέφωνο για εθελοντική συμμετοχή.11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΘΗΝΑ 207 ΧΛΜ 3ος ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΠΑ

Kάναμε μιά βόλτα με GPS, στο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής για να προετοιμάσουμε τους ποδηλάτες για το τι ανηφόρες θα βρούν μπροστά τους.


0 ΔΑΦΝΙ, 12 ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 63 ΨΑΘΑ, 109 ΛΟΥΤΡΑΚΙ, 116 ΙΣΘΜΟΣΤα υψομετρικά αναφέρονται στο πήγαινε της διαδρομής που είναι περισσότερο άγνωστο. Δύο CONTROLS . Το πρώτο μετά το ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ και το δεύτερο στη παραλία στις ΚΕΧΡΙΕΣ. Η επιστροφή από τη γνωστή παλιά Εθνική Οδό.© ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
www.pepa.gr