ΠΑΡΙΣΙ - ΒΡΕΣΤΗ - ΠΑΡΙΣΙ 2003

ΚΑΙ ΟΙ 11 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ Ι!!!

Στις 18 με 22 Αυγούστου διεξήχθη στη Γαλλία ο 15ος υπερ-μαραθώνιος αγώνας απόστασης 1.200 χλμ. Από το Παρίσι στις ακτές του Ατλαντικού, στο Λιμάνι της Βρέστης και επιστροφή στο Παρίσι, από τους δρόμους της πανέμορφης Γαλλικής Επαρχίας με ανώτερο χρονικό όριο τις 90 ώρες.

Ο αγώνας διεξάγεται κάθε 4 χρόνια από το 1892 και θεωρείτε ο παλαιότερος και σημαντικότερος μαραθώνιος αγώνας ποδηλασίας. Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη που στις 4.000 περίπου συμμετοχές από όλο τον κόσμο προστέθηκαν και αυτές 11 Ελλήνων που εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα με τις ευχές της Ελληνικής Ποδηλασίας. Μέσα από τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν τέτοιας μορφής αγώνες 6 Έλληνες γεύτηκαν την χαρά του τερματισμού σε έναν αγώνα μοναδικό όπου συναισθήματα και εικόνες δύσκολα περιγράφονται.

Η επιτυχία των 11 ποδηλατών μας ανοίγει τον δρόμο και για την μελλοντική καθιέρωση της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών στον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό Ρ.Β.Ρ. Καλές διαδρομές και προπονήσεις λοιπόν μέχρι το επόμενο Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι του 2007.

Χ.Πλέγας