Η χρονιά που μας περασε.

Το 2003 ήταν η χρονιά που έγινα για πρώτη φορά τα BREVETS στη χώρα μας. Η ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών) η μόνη λέσχη στην Ελλάδα που είχε στο πρόγραμμά της έναν υπερ-μαραθώνιο αγώνα την γνωστή και αγαπητή σε όλους μας Σπαρτακιάδα αγκάλιασε και υποστήριξε τον θεσμό που συγκέντρωσε συνολικά 185 συμμετέχοντες σε 4 διαδρομές 200, 300, 400 και 600 χλμ. Στον οδικό άξονα Αθήνας-Ολυμπίας.

Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος γνωστοί αθλητές αλλά και απλοί χομπίστες και λάτρεις της ποδηλασίας και των μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που δίνουν τα BREVETS να κινηθείς από τη αρχή της διαδρομής αυτόνομα με τον δικό σου ρυθμό, χωρίς τους περιορισμούς που έχει ένας κλασσικός αγώνας δρόμου ποδηλασίας.

Η επιτυχία των αγώνων και η αποδοχή τους από τον χώρο της ποδηλασίας μας οδήγησε στην προετοιμασία και προκύρυξη 3 διαδρομών για το 2004 με την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια της ΠΕΠΑ που θα μετρήσουν και στην παγκόσμια κατάταξη της χώρας μας στο θεσμό των RANDONNEURS MONDIAUX.

Ελπίζουμε και φέτος ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι ανάλογος των προσδοκιών μας για τη καθιέρωση και στην πανέμορφη Ελλάδα μας, ποδηλατικών διαδρομών μεγάλων αποστάσεων γνωστών διεθνώς ως BREVETS.