ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13ου ΓΥΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)

Ξεκινάμε λοιπόν και πάλι τους αγώνες ποδηλασίας – μετά από πολλους μήνες αποχής κάνοντας μετά από τόσο καιρό την όλη διαδικασία να φαντάζει σαν ψέμα...

Ωστόσο, δεν ήταν ψέμα οι συναθλητές που ασθένησαν, τα οικία πρόσωπα και οι φίλοι που χάσαμε, η ταλαιπωρία που υποστήκαμε πάνω απο ένα χρόνο, οι προσωπική ζωή και οι δουλειές που πήγαν χαμένα....

Όλοι περάσαμε από αυτά και τώρα ξέρουμε πόση αξία έχει η ζωή και η υγεία μας -το μάθαμε πιά με το δύσκολο τρόπο- και όλοι μαζί οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε, τόσο τη δική μας όσο και του διπλανού, φίλου και συναθητή.

Για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε -για λίγο ακόμα ελπίζουμε καιρό- τους υγενομικούς κανονισμούς  και να φερθούμε υπεύθυνα στην τήρησή τους, προκειμένου να απολαύσουμε το αγαπημένο μας άθλημα.

Ραντεβού λοιπόν, στο δρόμο......

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Α.

 

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13ου ΓΥΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) εναρμονιζόμενη με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και την κυβερνητική δέσμη μέτρων πρόληψης και αποτροπής εξάπλωσης της επιδημίας στη χώρα μας, ενημερώνει όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει στον «13ο ΓΥΡΟ ΝΕΜΕΑΣ»

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι  η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος Rapid ή PCR test που βρίσκεται σε ισχύ απο εγκεκριμένο εργαστήριο (24 ώρες για Rapid test, 48 για PCR) με την υπογραφή του φύλλου αγώνα. Δεν εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι αθλητές σε καμμία περίπτωση.

Συντονιστής  Έκτακτης  Ανάγκης  COVID-19: Ο συντονιστής θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των διαδικασιών, (σχεδίαση χώρου, εγκατάσταση υλικών κλπ.) που προκύπτουν μέσα από το παρόν Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων, για τον διοργανωτή. Σε συνεργασία με τον Ιατρό του αγώνα, θα συντονίζει τις διαδικασίες σε περίπτωση, που αθλητής,  προσωπικό ομάδας, ή άλλο άτομο που συμμετέχει  στη διοργάνωση (κριτές, εθελοντές κλπ.), αισθάνεται αδιαθεσία, ή παρουσιάζει συμπτώματα που σχετίζεται με τον COVID-19.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (την οποία οφείλουν να φέρουν οι ίδιοι) από όλους τους αγωνιζόμενους και την αγωνόδικο κατά τη διαδικασία παραλαβής των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή του φύλλου αγώνα και τήρηση των απαραίτητων φυσικών αποστάσεων.

H προσέλευση των αθλητών στον χώρο του δημαρχείου θα γίνει έως τις 9:00 το πρωί ώστε να μην παρουσιαστεί συνωστισμός κατά την διαδικασία παρουσίας τους στη γραμματεία.

Η παρουσία του αθλητή στο τραπέζι της γραμματείας που αφορά στην κατηγορία του, θα γίνεται κατά μόνας, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση από τον προηγούμενο και αφού του υποδειχθεί από τον υπεύθυνο COVID- 19 να απολυμάνει τα χέρια του με το ειδικό αντισηπτικό που θα υπάρχει στο χώρο και στη συνέχεια να υπογράψει στο φύλλο αγώνα.

Όσοι ολοκληρώνουν την διαδικασία της δήλωσης παρουσίας τους στον αγώνα οφείλουν στη συνέχεια να μην συνωστίζονται με τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους  και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Δεν επιτρέπονται οι χειραψίες ή οι εναγκαλισμοί.

 Οι προσωπικές συνομιλίες ή ενημερώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται με απόσταση 2 μέτρων.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ. Ο χώρος  απονομών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αποστάσεις μεταξύ  των βάθρων των τριών πρώτων νικητών αθλητών να είναι 1,5 μέτρο. Κατά τη διαδικασία των απονομών απαγορεύονται οι χειραψίες και οι αθλητές θα φορούν μόνοι τους το μετάλλιο που θα τους δίνεται.

 

Γενικά η χρήση γαντιών δεν συστήνεται. Προτείνεται η σχολαστική τήρηση της υγιεινής των χεριών, βάσει και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Δεν συνιστάται η χρήση μάσκας από τους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η χρήση μάσκας μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστική δυσχέρεια και περιορισμό οπτικού πεδίου με κίνδυνο τραυματισμού.

Σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων ή επιβεβαιωμένου κρούσματος τη διαχείριση αναλαμβάνει ο Ε.Ο.Δ.Υ.