ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

30η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

 

Η Σπαρτακιάδα, κόρη του Σταύρου Καλκάνη και ανεψιά μιάς μικρής παρέας ποδηλατών, γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετιάς του ’80, μέσα σε μία ποδηλατική ερημιά.

 

Εμφανίστηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε  να ξετρυπώσει και, κυρίως, να δημιουργήσει ποδηλάτες, γιατί η Σπαρτακιάδα, πέρα από αυτό που οι εμπνευστές  της είχαν  κατά νου, μπορεί να σημαίνει για τον κάθε συμμετέχοντα και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι μια μεγάλη βόλτα, μια εκδρομή, ένα ταξίδι, μια υπέρβαση. Μπορεί  κάποιος να την ζήσει σαν αγώνα. Έχει μέσα της τις βόλτες της Παρασκευής και τις εξόδους για προπόνηση και ακόμα ποιός θα μπορούσε  να αμφισβητήσει ότι ήδη κουβάλαγε μέσα της το brevet, 15 χρόνια πριν ανακαλύψουμε την ύπαρξή του;

Γιορτή ποδηλατική, ίσως είναι ο μόνος όρος που μπορεί περιγράψει την Σπαρτακιάδα, χωρίς να αδικήσει κάποια από τις πλευρές της.

Γιορτή  λοιπόν, ή μάλλον γενέθλια, τα 30ά, για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, με εκκίνηση στις 7:30 από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό 12 ώρες αργότερα μπροστά απο το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

 

Συνοπτικά :

● 7:30 εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

● Κόρινθος/Αργος/Τρίπολη

● 19:30 τελευταίοι τερματισμοί στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη

● 21:00  απονομές/βραβεύσεις στην πλατεία  του Δημαρχείου Σπάρτης

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)