Αγωνιστικό πρόγραμμα 2016

Αγωνιστικό πρόγραμμα 2016

 

Το ΔΣ της Π.Ε.Π.Α  έκανε ένα μεγάλο βήμα σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα  της νέας χρονιάς. Δεν σας κρύβουμε πώς η διάβαση και υλοποίηση σε ένα νέο σχεδιασμό και με νέα φιλοσοφία δεν ήταν εύκολη υπόθεση μερικών ημερών αλλά αποτέλεσμα συζητήσεων αρκετών μηνών για να καταλήξουμε σε ένα προσχέδιο με νέα δεδομένα.  

Οι ιδέες οι οποίες είχαν πέσει στο τραπέζι των συμβουλίων ήταν αρκετές. Ωθούμενοι από την ανάγκη στο να υπάρξουν καινούργιοι αγώνες κρατώντας παράλληλα εκείνους που είναι σήμα κατατεθέν της Π.Ε.Π.Α δημιουργήθηκε ένας βασικός κορμός. Μέσα από τούς αγώνες του βασικού κορμού  θα μπορούν τα μέλη του συλλόγου να προκρίνονται για την Σπαρτακιάδα 2016(συμμετοχή και τερματισμός σε δύο αγώνες αντοχής εντός ορίου χρόνου της κατηγορίας). Το βασικό αυτό κορμό συμπληρώνουν τέσσερις αγωνιστικές εκδηλώσεις  όπου την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει ο διοργανωτής υπό την εποπτεία του συλλόγου. Οι αγώνες αυτοί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι βαθμοί προσμετρούνται στο κύπελλο αλλά με διαφορετική κλίμακα βαθμολόγησης.  Ο λόγος που μας ώθησε στο να δημιουργηθεί δεύτερη ζώνη βαθμολόγησης προέκυψε από την επιθυμία πολλών σωματείων αλλά και ανεξάρτητων φορέων στο να υπάρξει συνεργασία  με την Π.Ε.Π.Α για τη τέλεση αγωνιστική εκδήλωσης. Όπως αντιλαμβάνεστε φάνταζε ανέφικτο να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε θετικά σε όλες τις προσκλήσεις συνεργασίας με δεδομένο ότι το πρόγραμμα θα απαρτίζονταν από 20 αγωνιστικές εκδηλώσεις για ένα διάστημα 8 μηνών.   

Επιλέχθηκαν αγώνες οι οποίοι στο μέλλον ίσως αποτελέσουν κομμάτι του βασικού κορμού(Τρίπολη-Θήβα), αγώνες με μεγάλη αναγνωρισημότητα όπως εκείνος του Ομφάλιου και του Γύρου θυσίας. Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες συνεργασίες μόνο οφέλη μπορούν αποδώσουν τόσο στα μέλη μας όσο και σε όσους συμμετέχουν σε αυτούς.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε βέβαια το γεγονός ότι η ενασχόληση με την ποδηλασία -σε αυτό το επίπεδο που δραστηριοποιείται  ο σύλλογος – προσθέτει βάρος στον οικονομικό προγραμματισμό των μελών αλλά και σε όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας. Έτσι λοιπόν ο βασικός κορμός των αγώνων έγινε κατά κάτι πιο μικρός θέλοντας να μειώσουμε το εξοδολόγιο των αγωνιζομένων. Τα φετινό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε μία ακτίνα 200χλμ από την Αθήνα με εξαίρεση  την Β Εύβοια που είναι και ο πιο μακρινός αγώνας που διοργανώνει η Π.Ε.Π.Α για το 2016.

Στο παρελθόν η Π.Ε.Π.Α είχε πραγματοποιήσει κύπελλο χρονομέτρου. Οι  αναφορές που έφταναν στο ΔΣ από μέλη που επιθυμούσαν ξανά την δημιουργία κυπέλλου χρονομέτρου συζητήθηκε αρκετά.  Θέλοντας να περάσουμε όμως σε κάτι διαφορετικό και που δεν θα επιβάρυνε τον συλλόγου με μεγάλο φόρτο δουλειάς αλλά κυρίως οικονομικά αποφασίστηκε να γίνουν δύο μεγάλοι αγώνες χρονομέτρου για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης θα είναι απόστασης 20χλμ μικτής διαδρομής και ευθείας. Θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως μελών ΠΕΠΑ(Open) κάτι που μας κάνει να αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή από όλες τις κατηγορίες αγωνιζωμένων.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τον σχεδιασμό αγώνες που δίνουν την ευκαιρία σε αρκετούς φίλους του συλλόγου που βρίσκονται στην επαρχία να μπορούν να συμμετάσχουν στην Σπαρτακιάδα 2016 παίρνοντας μέρος σε ένα αγώνα αντοχής. Ο Μέγα Αλέξανδρος που διοργανώνει το Βέλος καθώς και ακόμη ένα αγώνας αντοχής που πιθανότατα θα είναι στην Ρόδο θα είναι οι αγώνες που θα υποστηρίξουν την επιθυμία της επαρχίας για συμμετοχή στην μεγάλη εκδήλωση της Σπάρτης. Η γεωγραφική κάλυψη βορρά και νότου θεωρούμε πως εξυπηρετεί τόσο τους φίλους μας από την Ρόδο, την Κρήτη και τα κοντινά νησιά όσο και την Βόρειο Ελλάδα με μία μεγάλη βεληνεκούς διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη .

Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς που διανύουμε είναι ο καινούργιος αγώνας αντοχής στην Χαλκίδα  αλλά και η απουσία του αγώνα Σπάρτη Ξηροκάμπι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά. Επίσης ο αγώνας της Νεμέας θα είναι Open για όσους θέλουν να πάρουν μέρος σε ένα δύσκολο αλλά και όμορφο  τεραίν, ενώ το Άττικα 3Races θα αποβάλει το 3 και θα γίνει αγώνας αντοχής μονοήμερος αλλά με διαφορετική διαδρομή από ότι γίνονταν μέχρι σήμερα. Ο «Τρελός» θα είναι εκεί για να τον νικήσουμε στην μνήμη του Σπύρου Παπαγιάννη κάτι που μας έγινε συνήθεια τα τελευταία χρόνια.

Τέλος η Σπαρτακιάδα για το 2016 θα έχει λίγο πολύ την μορφή που ξέρουμε καθώς συνεχίζει απτόητη να είναι για 28η χρονιά η γιορτή της ερασιτεχνικής ποδηλασίας. Αναμένονται μικρές αλλαγές που θα τονώσουν το ενδιαφέρον όλων που θα λάβουν μέρος σε αυτήν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι αγώνες της β ζώνης βαθμολόγησης.

Οι αγώνες πρόκρισης για την συμμετοχή της Σπαρτακιάδας 2016 είναι οι ακόλουθοι αγώνες αντοχής:

Attika Race

Γύρος Αηδονιών (Νεμέα)

Γύρος Β.Εύβοιας

Χαλκίδα

Οι αγώνες ατομικής χρονομετρησης δεν αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για την Σπαρτακιάδα 2016.

Οι αγώνες αντοχής που δίνουν πρόκριση για την Σπαρτακιάδα 2016 είναι οι:

-Ξηροκάμπι 2015

-Γύρος Αηδονιών(Νεμέα)

-Attika Race

-Γύρος Β.Εύβοιας

-Χαλκίδα 

 

Π.Ε.Π.Α.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

13/3 – ΚΥΡΙΑΚΗ

"Π. ΤΣΙΠΙΔΗΣ"

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΩΡΩΠΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ

25/3 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

"ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ"

ΑΝΤΟΧΗ

ΑΧΑΪΑ

10/4 - ΚΥΡΙΑΚΗ

"ATTIKA  RACE"

ΑΝΤΟΧΗ

ΑΤΤΙΚΗ

3/4

ΓΥΡΟΣ ΡΟΔΟΥ

 ΑΝΤΟΧΗ

ΡΟΔΟΣ

       24/4-ΚΥΡΙΑΚΗ

“ΓΥΡΟΣ ΑΗΔΟΝΙΩΝ"

                             ΑΝΤΟΧΗ

ΝΕΜΕΑ

21/5 ΣΑΒΒ. 22/5 -ΚΥΡ.

"ΓΥΡΟΣ ΒΟΡ. ΕΥΒΟΙΑΣ"

ΑΤ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΝΤΟΧΗ

ΕΥΒΟΙΑ

5/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ

"ΟΜΦΑΛΙΟΣ"

 ΑΝΤΟΧΗ

ΔΕΛΦΟΙ

19/6 - ΚΥΡΙΑΚΗ

"ΜΥΚΗΝΕΣ"

ΑΤ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΥΚΗΝΕΣ

3/7- ΚΥΡΙΑΚΗ

"ΤΡΙΠΟΛΗ"

  ΑΝΤΟΧΗ

ΤΡΙΠΟΛΗ

23 & 24/7 - ΚΥΡΙΑΚΗ

"ΘΗΒΑ"

  ΑΤ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΝΤΟΧΗ

ΘΗΒΑ

11/9 -ΚΥΡ.

"ΧΑΛΚΙΔΑ"

ΑΝΤΟΧΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ

24/9-ΣΑΒΒ.

5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΑΝΤΟΧΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

8/10 – ΣΑΒΒΑΤΟ

"28η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ"

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ

23/10 - ΚΥΡΙΑΚΗ

ΥΜΗΤΤΟΣ - "ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ"

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ - ΥΜΗΤΤΟΣ